Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica
iCal
El 12 de maig se celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. Els objectius de la jornada, que també inclou altres síndromes de sensibilització central, com ara la sensibilitat química múltiple, són donar a conèixer l'existència d'aquestes malalties, incidir en la necessitat d'investigar els factors de predisposició i de desencadenament, i destacar la importància de fer-ne la detecció precoç.

La data d'aquesta celebració commemora el naixement de la infermera Florence Nightingale, que va patir una malaltia d'aquestes característiques als 40 anys i va passar la resta de la seva vida al llit.

Les síndromes de sensibilització central són malalties cròniques que provoquen un alt impacte en la qualitat de vida. Afecten diferents sistemes del cos i es caracteritzen per una sensibilitat accentuada davant certs factors, com ara medicaments, estrès, infeccions, o productes químics, que es manté en el temps malgrat la desaparició de l'estímul que l'ha provocat. Requereixen, a més, d'un tractament multidisciplinari per a la millora de la salut, l'autonomia i el benestar de les persones afectades.

Cal tenir en compte també la prevalença pel que fa a sexes, ho pateixen 50 dones per cada home tenint en compte que es calcula que entre el 2-4% de la població pateixen fibromiàlgia o dolor desbordat.

Si voleu més informació cliqueu AQUÍ i AQUÍ.