Dia Internacional de la Solidaritat
iCal
El Dia Internacional de la Solidaritat Humana és:
  • Un dia per a celebrar la nostra unitat en la diversitat;
  • Un dia per a recordar als governs que han de respectar els seus compromisos amb els acords internacionals;
  • Un dia per a sensibilitzar al públic sobre la importància de la solidaritat;
  • Un dia per a fomentar el debat sobre les maneres de promoure la solidaritat per a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, entre altres, l'objectiu de posar fi a la pobresa;
  • Un dia per a actuar i buscar noves iniciatives per a l'erradicació de la pobresa.
La solidaritat s'identifica en la Declaració del Mil·lenni (PDF) com un dels valors fonamentals per a les relacions internacionals en el segle XXI i perquè els qui sofreixen o tenen menys es beneficiïn de l'ajuda dels més acomodats. En conseqüència, en el context de la globalització i el desafiament de la creixent desigualtat, l'enfortiment de la solidaritat internacional és indispensable.

Convençuda que la promoció de la cultura de la solidaritat i l'esperit de compartir és important per a la lluita contra la pobresa, l'Assemblea General va proclamar el 20 de desembre com a Dia Internacional de la Solidaritat Humana.

A través d'iniciatives com la creació del Fons Mundial de Solidaritat per a erradicar la pobresa i la proclamació del Dia Internacional de la Solidaritat Humana, aquest concepte va ser promogut com a crucial en la lluita contra la pobresa i en la participació de tots els interessats pertinents.

Si vols més informació clica AQUÍ.